Over mij

MIRUS Opleidingen is ontstaan uit een samenwerking van twee enthousiaste collega`s Ans van Erp en Riet Peters die graag hun kennis willen doorgeven aan geïnteresseerden.

Riet Peters

Riet is HBO afgestudeerd voetreflextherapeut en heeft haar praktijk in Asten NB.
Door bijscholing heeft zij haar kennis verder uitgebreid met o.a. lichaamskaarsen en oorkaarsen, quantum touch, trigger point, specialisatie voetreflex zwangerschap, Kleur je leven, fonoforese, hotstone massage, kruidenstempels, Luisterkind, MIR-Methode. Voor de MIR-Methode heeft Riet ook de opleiding tot workshopgever gedaan.
Riet heeft zich extra verdiept in het behandelen van kinderen.
riet@mirusopleidingen.nl

Ontwikkeling KinderMIR massage

Ik heb samen met Ans van Erp de studie MIR-methode bij Mireille Mettes gevolgd. Mireille Mettes heeft zowel de MIR-methode als de KinderMIR-methode ontwikkeld. De KinderMIR-methode is tevens mede ontwikkeld door Brena Kuster. Omdat Ans van Erp inmiddels gestopt is met Mirusopleidingen ga ik verder in de ik vorm . Ik gebruik de MIR-methode in mijn praktijk voor voetreflextherapie, bij de behandeling van mijn cliënten.
Voor de kinderen in mijn praktijk zet ik het dansje van de KinderMIR vaak in. De kinderen zijn geweldig enthousiast en doen het dansje vaak thuis, samen met hun ouders. Hierop ben ik gaan zoeken naar een extra stimulans voor kinderen.
Als voetreflextherapeut heb ik eerst gekeken naar wat aanraking voor het kind kan betekenen. Met veel zorg heb ik geprobeerd om de krachtige zinnen van de KinderMIR in te voelen en uit te testen in voetmassage grepen. Vanuit mijn kennis van de voetreflextherapie heb ik zodoende een KinderMIR voetmassage ontwikkeld.
Om zoveel mogelijk kinderen te bereiken, en deze krachtige massage te laten ervaren, heb ik vervolgens de KinderMIR massage workshop ontwikkeld, om zowel ouders als therapeuten deze massage te leren.

Lees meer over de Kinder MIR massage →De naam ‘MIR’ staat voor Mentale en Intuïtieve Reset. De MIR-Methode is een zelfhelingsmethode. De KinderMIR is bedoeld voor kinderen en voor het Innerlijke Kind van volwassenen. Via het geven van de KinderMIR massage lossen emotionele en lichamelijke klachten gemakkelijk op.